Varnost pri delu

Čeprav je varnost pri delu v pisarni precej majhna, ni vedno povsod tako

Spomnila sem se dogodka pred leti, ko smo morali opraviti izpit za varnost pri delu in vem, da mi je bilo zelo zanimiv to, kako je vse lahko zelo prilagojeno za različna delovna mesta. Sicer nikoli nisem delala nikjer, kjer bi bila varnost pri delu nekaj, čemur bi se morala zelo posvetiti. Moje delo je bilo vedno pretežno v pisarni in seveda se tam kaj veliko takšnih stvari ni moglo zgoditi. Neke splošne točke so seveda bile, ampak nič kaj posebnega.

Čeprav je varnost pri delu v pisarni precej majhna, ni vedno povsod tako

Mi je bilo pa vedno zelo zanimivo to, kaj vse se je lahko na različnih delovnih mestih dogajalo. Gospod, ki je vodili izpit za varnost pri delu, je zelo velikokrat potem tudi povedal, kaj vse se lahko zgodi v kakšnih tovarnah ali pa na drugačnih delovnih mestih. Ta del mi je bil včasih še najbolj zanimiv, saj ne bi nikoli na kaj takšnega pomislila, ker je bilo vse precej oddaljeno za moje razmišljanje. Zakaj bi razmišljala o tem, kaj se lahko kje drugje pripeti, če se meni kaj takega zagotovo ne more pripetiti, ker ne opravljam takšnega dela in nisem niti malo v stiku s takšnimi nevarnostmi.

Kadarkoli sem poslušala, kako je varnost pri delu pomembna pri bolj zapletenih delovnih mestih, mi je bilo pa izjemo zanimivo to, da mi je bilo vedno, karkoli sem slišala popolnoma logično. Kar je bilo pa še najbolj fascinantno. Sicer sem vedela, da je bilo to neobvezno znanje, ampak vseeno mi je bilo zanimivo.

Vedno smo varnost pri delu vsi zaključiti tako, da je bilo prav. Sicer ne vem, kako bi bilo na bolj zahtevnih delovnih mestih. Ampak ker je bilo to vseeno delo v pisarni, res nisem bila nikoli izpostavljena večjim nevarnostim. Pri nekaterih je varnost pri delu bolj pomembna kakor pri drugih in pri meni nikoli ni imela velikega pomena, saj sem delala vedno v pisarni.