Orehi

Kako so orehi postali moja nova izbira

Nikoli si ne bi mislila, da imajo lahko orehi toliko hranljivi snovi in toliko pozitivnega učinka na telo. Potem mi je pa nutricionistka povedala, za kaj vse so dobri. Mislim, da je bil to ključnega pomena, da so se orehi še bolj vključili mojo prehrano, saj si nisem mogla pomagati, ko sem si kar naenkrat zaželela, da bo to v precej večji meri v mojem jedilniku.

Vedno zelo rada spreminjam način prehranjevanja, predvsem ga zelo rada dopolnjujem. Ne glede na to, ali mi je neka dieta zelo okusna, vsem, da je treba marsikaj dodajati k prehrani zato, da je telo kar se da zdravo. Tako so orehi zagotovo nekaj, kar bo nov dodatek k dieti. Malce sem že osvežila sestavine, ki jih uporabljam, zagotovo bom pa še kaj dodala. Vseeno je ta trenutek idealno obdobje za to, da se uživata sveža zelenjava in sadje. Zato seveda v večji meri kupujem to, saj mi to ta hip tudi najbolj ustreza. Ko bo poletje, bom skoraj verjetno večinoma jedla sadje in zelenjavo, ker vem, da mi za karkoli drugega ne bo kaj preveč. Poletje je vseeno čas za bolj lahkotno hrano in prav komaj čakam, da jo bom lahko v zelo velikih količinah jedla. Takrat vem, da mi bodo tudi oreščki bolj odgovarjali. Sicer niso bili nikoli prej orehi prva izbira. Imam pa vsekakor občutek, da bo zdaj to prva izbira in bo vse zelo drugače.

Kako so orehi postali moja nova izbira

Nekako sem ugotovila, da so orehi skoraj, da najbolj lahkotni od oreščkov, katere sem do zdaj poznala. Lahko, da se mi samo dozdeva, ampak mislim, da jih lahko precej več pojem kakor pa ostalih oreščkov. Prav zanimivo kako se moj okus do hrane lahko tako zelo hitro spremeni. Vse, kar potrebujem, je to, da slišim, da je nekaj izjemno zdravo in takoj sem v trgovini, da to lahko kupim. Na ta način so tudi orehi sedaj na zalogi pri meni doma.