Revmatoidni artritis

Očeta je doletel revmatoidni artritis

Nekaj let nazaj, je oče začel čedalje bolj pogosto čutiti različne bolečine v svojih sklepih. Tako pa se je to skozi čas stopnjevalo, kar pa je nato pomenilo, da se je velikokrat po kakšnih gibih, ali pa fizičnih aktivnostih, moral za nekaj minut uleči, saj so ga začeli sklepi tako boleti, da ni moral več stati, brez da bi mu bilo neprijetno.

No tako pa se je zaradi tega nato odpravil do zdravnika, kjer pa je ugotovil, da gre za revmatoidni artritis. To pa ga je na začetku zelo prestrašilo, saj revmatoidni artritis velja za bolezen, oziroma za kronično bolezen, ki pa nima konkretnega zdravila, s katerim bi se ga dalo povsem pozdraviti.

Tako pa je njegovo zdravljenje zgledalo predvsem tako, da je najprej dobil razna zdravila, ki so lajšala bolečine in vnetja, saj nam revmatoidni artritis povzroči vnetje sklepov, kateremu pa lahko sledi tudi otekanje. 

Očeta je doletel revmatoidni artritis

Nato pa je dobil še zdravila, ki so mu upočasnila napredovanje bolezni revmatoidni artritis in so mu ohranjala funkcije sklepov. 

Kar pa mu je najbolj pomagalo, pa je bilo to, da se je čim več gibal, kar pa mu je tudi priporočal zdravnik, saj je to način, s katerim se lahko naredi največ za revmatoidni artritis, oziroma za zmanjšanje učinka te kronične bolezni. S gibanjem pa so se mu krepile mišice, kar pa je pripomoglo k ohranjevanju funkcij sklepov, moči mišic in pa tudi splošnega zdravja, kar pa je nato vodilo v to, da mu revmatoidni artritis ni več povzročal toliko težav, oziroma bolečin in se je lahko zato spet normalno gibal.

Vseeno pa je še vedno občutil nekaj bolečin, kadar je bila za njim kakšna težka fizična obremenitev, kar je bilo razno delo, ki ga je imel doma na kmetiji, ali pa kakšni daljši sprehodi, kateri so za njegovo telo predstavljali kar veliko fizično obremenitev.